Frågor och Svar

Våra vanligaste frågor och svar

Att vara kund

Hur blir jag kund ?

Om du är intresserad av att bli kund hos oss börjar du med att kontakta oss med en intresseanmälan under respektive tjänst så kontaktar vi dig inom kort. Om ni önskar så kan vi inleda med ett kostnadsfritt hembesök där vi går igenom era önskemål och berättar mer om hur Miljöstäd arbetar.

Infaller städtillfället på en afton eller röd dag utgår servicetillfället.

Vad behöver jag som kund tänka på inför städningen  ?

För bästa resultat ber vi dig att skapa så fria ytor som möjligt vilket gör att vi kan städa effektivt.

Vad händer om jag inte är inte är nöjd med tjänsten ?

Vi har kvalitetsgaranti på våra tjänster. Om du av någon anledning inte tycker att vi har utfört tjänsten så som vi har kommit överens om så försöker vi åtgärda det så snart som möjligt.

Reklamation

Eventuell reklamation skal göras så snart som möjligt dock längst 3 dagar från städtillfället. Om du som kund själv åtgärdar fel innan Miljöstäd kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning till kund.

Hur arbetar Miljöstäd med säkerhet ?

All personal arbetar under sekretess. Miljöstäd har rutiner för hantering av nycklar och larm och andra känsliga kunduppgifter.

Vad händer om personalen gör sig illa ute hos mig ?

All vår personal är försäkrad under arbetstid samt på väg till och från arbetet.

Vad händer om något går sönder ?

Miljöstäd har försäkringar som täcker eventuella skador på egendom som Miljöstäds personal orsakar.

Avbokning flyttstäd ?

Avbokning av flyttstädning bör göras senast tre arbetsdagar innan städtillfället. Avbokning kan ske på vardagar per telefon till kundtjänst eller via mail.

Avbokning Hemstäd ?

Avbokning av hemstäd bör göras senast tre arbetsdagar innan städtillfället. Avbokning kan ske på vardagar per telefon till kundtjänst eller via mail. ( Vid avbokning om du har löpande hemstäd så meddela dessutom om vilket / eller vilka tillfällen det gäller )

Garanti flyttstädning ?

Vi lämnar alltid garanti på flyttstädningen. Eventuella brister som framkommer vid besiktnings tillfället  åtgärdas genast av oss. Klagomål efter kundens godkännande beaktas ej.

Hårt smutsad bostad?

Vid hårt smutsad bostad kan hemstädningen / flyttstädning inte utföras fullt ut till det avtalade priset, vilket är bas på en normal smutsad bostad.

Husdjur/pälsdjur

Om husdjur/pälsdjur finns kan en extra avgift tillkomma beroende på extra nedsmutsning.

Rökning

Om rökning har skett i bostaden tillkommer en extra avgift beroende på extra nedsmutsning.